Our New Home

After over 70 years in north London Mountview’s home had become unfit for our needs, with no public spaces or theatre.  

A brownfield site in Peckham was identified by Southwark Council and in October 2016 Mountview embarked on an ambitious £30-million project to relocate to a permanent, purpose-built building. Only two years later, in September 2018, Mountview moved into a brand new home on Peckham Square. 

The 10,600m² development is a landmark building and a world-class resource for our vocational training, the theatre industry and community alike.  

The building includes public spaces with a 200-seat theatre made possible through a generous £1 million donation from Sir Cameron Mackintosh, an 80-seat Backstage Theatre named after a founding gift from the Backstage Trustand a rooftop restaurant/bar with views across the London skyline.  

Training facilities include 21 studios, two TV studiosa radio suite, production workshops, music practice rooms and meeting rooms. Further spaces include office space for leading national arts organisations and a 195-m²professional rehearsal studio for hire. 

Mountview’s new home was designed by Carl Turner Architects (now Turner Works), a RIBA regional and national awardwinning practice and built by Gilbert-Ashbuilder of the Stirling Prize-winning Liverpool Everyman Theatre. 

In 2020, Mountview was nominated by The Stage for the Theatre Building of the Year. 

The Project Team

Architect: Carl Turner Architects (Nominee: New London Architecture Awards 2019, The Stage Building of the Year 2019)
Builder: Gilbert-Ash (Winner: Contractor of the Year 2018)
Structural Engineers: Eckersley O’Callaghan (Winner: Consultant of the Year 2019)
Mechanical & Electrical Consultants: Skelly & Couch
Theatre Consultant: Charcoal Blue
Project Director: Anna Collins Projects
Project Managers: Baqus Construction Consultancy
Quantity Surveyors: Rex Proctor Partners